Vihkiminen ulkona?

Olemme pohtineet lähipäivinä meidän tulevaa vihkimistä. Kun päätimme hääpaikan oli ajatuksissamme, että voisimme pitää vihkimisemme ulkona, hääpaikan pihalla. Olisi ihana, että vihkiminen tapahtuisi jossain kauniissa paikassa. Pihalla on ihana iso nurmikenttä ja vihkimisen voisi myös pitää järven rannalla. Olen kuitenkin tässä muutamina viikkoina miettinyt sitä, että mitä jos sataa tai on oikeasti todella kylmä? Mikä on meidän plan B? Sisällä juhlatilassa? Kun Suomen kesästä ei oikeasti tiedä. Vaikka häämme ovat elokuussa ja muutamana vuonna elokuussa on olleet todella hyvät kelit. Toki toinen ääripää on se, että mitä jos vihkiminen on ulkona ja siellä on oikeasti super super kuuma? Ulkona vihkiminen vaatii kuitenkin aika paljonkin suunnittelua ja saattaa olla, että vielä aamulla on hyvä keli ja sitten muuttuu ja joudutaan tekemään nopeita liikkeitä.

Plan B, vihkiminen sisällä juhlatilassa ei oikein itseäni houkuta. En osaa sanoa miksi, mutta jotenkin tuntuu hassulta, että vieraat istuvat juhlapöytiin ja kuuntelevat pöydästä vihkimistä. Tila ei kuitenkaan ole sellainen, että sitä pystyisi vaikka jakamaan vihkimisen ajaksi erikseen. Ja täytyy sanoa, että varmasti tämä toimisi kyllä, mutta jostain syystä en itse tunne sitä niin juhlavana.

Yksi asia on kuitenkin varma. Haluan meille kirkollisen vihkimisen. Olemme molemmat rippukoulun jälkeen jääneet kirkon toimintaan mukaan kun kävimme isoskoulutuksen (2v) ja olemme molemmat olleet monilla rippileireillä isosina. Isosvuosien jälkeen jäi itse tekemään vielä seurakuntaan mm. lapsenvahtihommia. Joten minusta tuntuu, että kirkollinen vihkiminen on tärkeä. Sulhaselle tällä asialla ei ole ollut niin suurta väliä ja haluaa onneksi kunnioittaa mun toivetta tästä. Toinen asia miksi kirkollinen vihkiminen on itselleni tärkeä on, että haluan meille vihkijän, joka tuntee meidät. Tästä syystä heti kun hääpäivä oli päätetty, niin lähetin sähköpostia meidän yhteiselle rippipapille, joka oli itselleni hyvin tärkeä seurakunta-aikoinani ja toki myös Sulhasen kanssa tekemisissä. Hän asuu nykyään pohjoisessa, joten katsotaan onnistuuko, että hän vihkii meidät. Tämä selviää syksyllä! Täytyy pitää sormet ristissä!

Toki koska meille tulee kirkollinen vihkiminen olisi helpoin toteuttaa vihkiminen kuitenkin kirkossa. Kirkkovihkiminen mielestäni on kyllä todella juhlava ja tietyllä tavalla romanttinen ja intiimi hetki vaikka kirkko olisikin iso. Juttelin myös asiasta äitini kanssa ja hän sanoi, että kyllä hänelle kuitenkin kohokohtana on jäänyt heidän häistään kirkollinen vihkiminen kokonaisuudessaan. Jos tähän päädyttäisiin niin, yhden lisämausteen tähänkin kuitenkin tuo se, että emme kuuluu Hämeenlinnan seurakuntaan, koska asumme muualla. Tämä tarkoittaa sitä, että ulkopaikkakuntalaiset pääsevät varaamaan vihkikirkkoa vasta ensi vuoden alussa, pari kuukautta myöhemmin kuin kyseiseen seurakuntaan kuuluvat. Jos siis halutaan kirkko, niin olisiko paras varata kirkko omasta seurakunnasta 1h ajomatkan päästä vai odottaa sinne ensi vuoteen ja toivoa, että vihkiaikoja on vielä jäljellä? Voiko tehdä molemmat?

Paljon on kysymyksiä auki! Ajattelen, että vihkiminen on kuitenkin hääjuhlan yksi isoista jutuista, joten toivoisin sen onnistuvan 🙂 Mitä mieltä itse olette? Onko samoja ajatuksia vai ajattelenko liikaa?

Yksi vastaus artikkeliiin “Vihkiminen ulkona?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s