Lapsettomat häät?

Olemme pohtineet paljon hääjärjestelyissä lasten osuutta meidän häissämme. Samasta asiasta puhutaan paljon myös blogeissa sekä keskustelupalstoissa ja asian suhteen löytyy paljon niin puolesta kuin vastaan olevia. Jotkut eivät voisi kuvitellakaan lapsia häihin ja jotkut taas sanovat, että häät eivät ole häät ilman lapsia.

Me olemme tällä hetkellä kallistumassa siihen, että meidän häitämme vietettäisiin pelkkien aikuisten kesken. Tähän liittyy yhtenä syynä se, että kutsuttujen joukosta ei tällä hetkellä löydy kuin 3 lapsiperhettä ja yhteensä 4 lasta, joista häidemme aikaan yli puolet lapsista ovat alle 2 vuotiaita. Toki olemme miettineet myös sitä, että koska osa lapsista on todella pieniä, niin pärjäävätkö he ilman vanhempaa/vanhempia eli jättäytyisikö joku henkilö pois tämän takia. Toinen toki on se, että suuttuvatko ihmiset, jos emme ”halua heidän lapsiaan juhliin” tai ajattelevatko he, että emme pidä heidän lapsistaan tai ylipäätään vihaamme lapsia. Olemme myös ajatelleet, että tässä melkein puolessatoista vuodessa on vielä mahdollista, että häidemme aikaan lapsia on siunautunut lisää ja osa ovat vielä niin pieniä, että heitä ei voi jättää hoitoon. Toki varmasti tällöin voimme miettiä ”poikkeuksia” tai jos jollakulla on ongelmia lapsen hoitoon jättämisessä tai .. niin toki aina asioista voidaan keskustella tai tehdä kompromisseja 🙂

Lähdetään vaikka siitä liikkeelle, että me pidämme lapsista ja haluamme vielä jonain päivänä myös oman lapsen. Ymmärrän ajatuksen, että lapset kuuluvat häihin ja tuovathan lapset häihin oman ilonsa. Ongelmana eniten kuitenkin se millaiset häät me haluaisimme.

Luonne
Haluamme, että häämme ovat rennot, ihmiset viihtyvät pitkään ja pääsevät osallistumaan häihimme 100%sesti. Tarkoituksena on juhlia aamuun asti ja halutessaan häävieraat voivat yöpyä hääpaikalla. Häät ovat ainakin tällä hetkellä järjestetty myös aikuisten näkökulmasta. Haluamme, että jokaisella on mahdollisuus juhlia, olla läsnä ja muiden aikuisten kanssa. Myöskin, että he pystyvät keskittymään häihin kun, että joutuvat vahtimaan lapsiaan tai viihdyttämään heitä. Toivon, että juhlissa on mahdollista ottaa irtioton arjesta ja vain nauttia. Toki mahdollisuus on muuttaa häiden luonnetta lapsille sopivaksi, mutta onko se silloin enää meidän näköinen?

Juhlapaikka
Juhlapaikka on järven rannalla ja siinä on iso piha, jota ympäröi metsä. Lisäksi pihassa on monia rakennuksia johon piiloutua ja paljon korkeita paikkoja joista on mahdollisuuksia pudota. Lapselle toki piha-alueella olisi varmasti ihana juoksennella, mutta lapsia täytyisi vahtia kokoajan, etteivät esimerkiksi mene rannalle tai veteen. Ja koska kyseessä on hyvin nuoria lapsia, eivät he välttämättä osaa uida. Toki asia on ratkaistavissa sillä, että vanhempien tehtävä on vahtia lapsia, lapsille hankitaan lastenhoitaja/kaitsija tai lapset pidetään visusti sisällä. Mutta tällöin toive rennoista häistä, joissa ihmiset ovat läsnä eivät taida toteutua?

Budjetti
Vaikka lapset ovatkin pieniä vaikuttavat he myös budjettiin. Tällä hetkellä emme ole laskeneet budjettiin lapsia. Toki ruokaan ei hirveästi tule lapsista lisäkustannuksia, niin varmasti lapsille pitäisi järjestää jonkinlaista omaa ohjelmaa? Värityskirjoja, -kyniä, lasten elokuvia .. Lisäksi heille pitäisi erikseen miettiä jokin huone/paikka, jossa voivat leikkiä 🙂 Ja toki olisi sitten ihana, että jos lapsia meille tulisi heille olisi hankittuna erikseen lastenhoitaja tai -leikittäjä, jolloin vanhemmat pääsevät juhlimaan.

Alkoholi
Häissämme tarjoillaan alkoholia, toki vielä emme ole päättäneet tarkkaan tuleeko väkeviä ja kuinka paljon yms. Sulhanen kyllä jo tuossa mulle tokasi, että tottakai tulee väkeviä häihin. Mutta lähtökohtaisesti tarkoituksena kuitenkin on, että hääjuomat eivät lopu kesken tai häävieraiden ei myöskään tarvitse kustantaa niitä itse. Toki toivomme, että juomien kanssa osataan käyttäytyä aikuismaisesti eikä ylilyöntejä nähdä. Tähän varmasti pystymme vaikuttamaan päätöksillä, kuten milloin alkoholitarjoilu alkaa, onko väkeviä ja milloin lapset poistuvat juhlasta yms. Haluaisin kuitenkin, että kenenkään ei tarvitse poistua juhlista esim. lapsien tai alkoholin takia ja jättämään juhlat kesken. Toki jotkut varmasti lähtevät juhlista aikaisemmin kuin toiset ja se on toki ok 🙂

Hääparin toive
Koska kyseessä on toki meidän häät ja olemme ne itse järjestäneet haluaisimme, että ne toteutuvat meidän toiveiden mukaan. Tässä ehkä ajatuksena on, että häät ovat meidän näköiset ja ihmiset ymmärtäisivät kunnioittaa meidän toiveitamme. Jokaisella on oma toiveensa ja mielipiteensä asiaan ja varmasti tulemme tekemään jonkun mielestä ”väärin”. Toivon kuitenkin, että päätöstä kunnioitetaan eikä tästä tule ongelmaa. Olen valitettavasti ollut yksissä lapsettomissa häissä, joissa kuulin sukulaisten puhuvan ilkeään sävyyn hääparin valinnoista. Kuulostaako kauhealta jos sanon, että tarvitseeko häihin tällöin ollenkaan tulla, jos ei halua olla iloinen hääparin puolesta? 😀

Onko teille tulossa lapsettomat vai lapselliset häät? Oletteko yhtään samaan mieltä asioista?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s