Vertaistukea vailla?

Tuntuuko välillä siltä, että et kehtaa enää kertoa hääjutuista läheisillesi tai että he eivät jaksa kuunnella? Häiden valmistelmisteluun käytetään lähtökohtaisesti paljon aikaa ja ainakin itse huomaan, että mielessäni pyörii välillä paljonkin asioita häihin liittyen. Häitä saatetaan suunnitella vuodesta kahteen vuoteen ja osa asioista lepää pöydällä pitkäänkin. Välillä saattaakin tuntua siltä, että ei enää kehtaisi jauhaa koko ajan hääjuttuja läheisille.

Onneksi nykyään on mahdollista jakaa häähössötystä myös muiden kanssa! Ajattelinkin listata mahdollisia vaihtoehtoja siihen, jos kaipaat vertaistukea samassa tilanteessa olevien kanssa tai haluaisit muuten vaan höpötellä hääjuttuja!

Facebookin hääryhmät

Varoituksen sana, facebookin hääryhmät ovat hyviä paikkoja positiiviselle vertaistuelle, mutta myös sitä negatiivista löytyy. Ryhmään/ryhmiin kannattaa kuitenkin liittyä, mikäli pystyt suodattamaan asioita. Kuulostaa ehkä pahalta, mutta sitä en tarkoita! Ryhmässä olevat puheenaiheet saattavat välillä luoda aikaiseksi pientä hysteriaa ja pienistä asioista kasvaakin isoja. Hei vaan Bridezilla!

Ryhmässä on mahtava käydä keskustelua häiden järjestämisestä, kysellä vinkkejä tietynlaisille somisteille ja jutella vain. Uskon, että näin koronavuosina ryhmästä on ollut myös paljon apua niille, jotka kamppailevat rajoitusten suhteen. Ryhmissä yleensä on hyvin paljon porukkaa, joten osa postauksista saattaa mennä ohi ja mielipiteitä häiden järjestämisen suhteen on paljon. Kannattaakin muistaa, että teidän tulee järjestää juuri sellaiset häät kuin haluatte. Kannattaa liittyä ainakin ryhmiin häät(vuosi) esim. häät2021, Häät – ideoita ja inspiraatiota hääsuunnitteluun, häät (vuosi ja alue) esim. Häät 2021 Pk-alue/uusimaa.

Toinen vinkki on liittyä hääkirpputoreille! Vertaistukea sieltä ei ehkä niinkään löydy, mutta välillä siellä saatetaan myydä yksi tuote eteenpäin ensin kesäkuun häihin ja sitten suoraan vaikka heinäkuulle. Näin saadaan tavarat kiertoon nopeastikin ja sieltä pääsee tekemään löytöjä!

Whats up / Telegram

Mikäli koet, että facebookin ryhmät ovat turhan suuria omien asioiden jakamiseen, mutta haluaisit kuitenkin jutella, niin perustakaa pienemmällä porukalla whats up -ryhmä! Kun pidätte ryhmän pienempänä pystytte juttelemaan henkilökohtaisemmin asioista ja opit tuntemaan muita morsiamia hieman paremmin. Täällä pystyy ehkä luottavaisemmalla mielellä jakamaan kuvia vaikka hääpuvusta tai juttelemaan hääpukuvaihtoehdoista tai sormuksista. Kun tunnet ryhmäläiset hyvin, niin saatat saada heiltä paljon apuja omiin ongelmiin sekä hyviä ja erilaisia näkökulmia miten asian ratkaisisi. Ryhmässä yleensä myös saa perusteluja eriäviin mielipiteisiin ja kaikilla on positiivinen fiilis.

Jodel

Mikäli omistat Jodelin, niin liity ihmeessä myös sen @häät kanavalle. Siellä viestiminen on toki paljon samanlaista kuin facebookissa, mutta olen huomannut, että siellä ihmiset kehtaavat paremmin kysellä eri asioista ja mielipiteistä. Täällä saatetaan myös jakaa enemmän myös huonoja kokemuksia esim. hääpaikasta. Tätä kannattaakin pitää silmällä ja mikäli facebookissa et uskalla asiaa kysyä, niin tänne vaan kysymystä tulemaan!

Hääblogit

Hääblogeista on mahdollista saada paljon vinkkejä ja ideaa suunnitteluun, mutta toki kaikki blogit eivät iske. Kannattaakin seurata sellaisia blogeja, joista koet saavasi inspiraatiota ja ajatuksia. Muista kuitenkin, että häiden ei tarvitse olla juuri sellaiset kuin muilla! Itse olen tykännyt lukea myös blogeja, jotka ovat täysin erilaiset kuin omat: sieltä saa inspiraatiota siihen miten asioita voi tehdä erilailla! Kaikessa kannattaa ottaa huomioon kuitenkin se, että budjetit häiden suhteen vaihtelevat todella paljon, joten asioita kannattaa katsoa myös kriittisellä silmällä! Toki, myös suuremman budjetin häistä voi saada ideaa esimerkiksi siihen, miten tehdä asia itse omannäköisesti. Blogeissa kommunikointi ja juttelu saattaa jäädä vähemmälle. Mikäli postauksen aihe kiinnostaa, niin laita ihmeessä kommentteja ja kysymyksiä! Sieltä saattaa löytää vaikka mitä inspiraatiota ja vertaistukea.

Instagram

Blogien suhteen instagram on aika samanlainen ja siellä pystyy seuraamaan hääsuunnittelua, mutta vertaistuki on hieman yksipuoleisempaa, jos ei osallistu keskusteluihin kommenteilla tai dm:mällä. Suosittelen kuitenkin blogien tapaan seuraamaan tilejä, jotka miellyttävät! Ja jos tulee vastaan jokin kiva idea, niin kysymään ja kommentoimaan.

Vertaistuki on parasta!

Tuleeko mieleen jotain muita kanavia vertaistuelle? 🙂

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on blogin-allekirjoitus-logo.png
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s